toggle menu

Onterechte boetes bij A2-tunnel Maastricht

Onterechte boetes bij A2-tunnel Maastricht

Vanwege het gebrek aan duidelijke verkeersborden bij de Willem-Alexandertunnel is een boete ongeldig verklaard door de rechter. Het afgelopen jaar werden ongeveer 70.000 automobilisten geflitst in deze tunnel. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet gereageerd over de geldigheid van deze boetes.

Een automobilist ontving in de Willem-Alexandertunnel in Maastricht een boete van 96 euro vanwege een snelheidsovertreding. De automobilist vond dit onterecht, ging naar de kantonrechter en won de zaak.  

Veel onduidelijkheid over maximumsnelheid

Een jaar geleden opende de Willem-Alexandertunnel. Omdat er verschillende maximumsnelheden gelden per tunnel, was er veel onduidelijkheid bij automobilisten. De kantonrechter is van mening dat reizigers aan de nieuwe situatie moesten wennen.

Naast de snelheidslimiet spelen ook verkeersborden een rol bij verkeersboetes. Het kan namelijk gebeuren dat een verkeersbord gestolen is of onleesbaar is gemaakt.

Vier miljoen

Per jaar worden ongeveer 70.000 automobilisten bij de A2-tunnel geflitst. Dit resulteert in een bedrag van vier miljoen euro aan geïnde boetes.

Ook interessant