toggle menu

Ook C&A doet angorawol in de ban

Ook C&A doet angorawol in de ban

Kledingketen C&A heeft bevestigd voortaan een verbod op angorawol te hanteren. De bekendmaking volgt na onthullingen door PETA Azië. Undercoverbeelden van de dierenwelzijsorganistatie, enige tijd geleden ook te zien in Radar, toonden de brute wijze waarop angorakonijnen geplukt worden. Veel andere ketens gingen de retailer al voor.

Een onderzoeker van PETA Azië maakte video-opnames in China, het land van herkomst van 90 procent van de angorawol in de wereld. Op de beelden is te zien hoe werknemers op gewelddadige wijze de vacht van de lichamen van schreeuwende konijnen trekken. Daarbij liggen de konijnen met vier poten vastgebonden aan een plank, of ze hangen in de lucht.

'Door het invoeren van een totaal verbod op producten met angora, heeft C&A de juiste beslissing genomen voor dieren en consumenten', aldus persvoorlichter Tim Zijlstra van PETA Nederland. 'PETA verzoekt alle retailers om het voorbeeld van C&A te volgen en te laten zien dat wreedheid tegen dieren niet in winkels thuishoort.'

Op 25 november lieten wij de PETA-video zien (en vooral: horen). Deze uitzending maakte veel reacties los. In de dagen, weken en maanden na het in omloop komen van de PETA-beelden besloten veel kledingketens al om te stoppen met de productie en / of verkoop van angora-kleding. Dit waren onder andere H&M, Marks & Spencer, Gaastra, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Calvin Klein, Mango en Topshop - en nu dus ook C&A.

Bron: PETA

Foto: PETA

Ook interessant