Ook easyJet schrapt vluchten: nog niet bekend hoeveel

Ook easyJet schrapt vluchten: nog niet bekend hoeveel

EasyJet gaat meer vluchten schrappen op Schiphol, omdat het aantal vluchten vanaf de luchthaven moet worden verminderd. Dat heeft de Britse luchtvaartmaatschappij gezegd in een update voor beleggers. Vanwege personeelstekorten kunnen deze zomer minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. EasyJet zei vorige week nog details af te wachten maar gaat nu toch al extra vluchten schrappen voor de hele zomerperiode.

Zo wil het klanten meer tijd geven om een alternatieve vlucht bij easyJet te boeken of bij een andere maatschappij als er geen goede uitwijkmogelijkheid is. De prijsvechter verwacht de overgrote meerderheid van de passagiers binnen 24 uur van de al geplande reis een andere vlucht aan te kunnen bieden.

Nog niet bekend hoeveel en welke vluchten worden geschrapt

Het is nog niet bekend hoeveel en welke vluchten precies worden geschrapt. Topman Johan Lundgren van easyJet hoopt alle klanten 'de komende dagen' duidelijkheid te kunnen geven. Voor het einde van de maand moet bekend zijn welke vluchten er precies uitvallen in de zomer.

Eerder ging easyJet ervan uit in het zomerkwartaal, tot eind september, bijna evenveel vliegtickets beschikbaar te stellen (97 procent) als in 2019 voor de coronacrisis. Dat heeft de maatschappij nu bijgesteld naar 90 procent van dat aantal vanwege de problemen op de Europese luchthavens. 'Veruit de meeste klanten worden niet getroffen', aldus Lundgren.

Nog niet duidelijk wat financiële gevolgen zijn voor easyJet

Het is nog niet duidelijk wat de financiële impact op easyJet gaat zijn van de maatregelen. Dat ligt er onder meer aan hoeveel mensen een vergoeding gaan claimen bij het bedrijf omdat ze niet binnen 24 uur op een andere vlucht kunnen worden overgeboekt. De schade als gevolg van het schrappen van vluchten op Schiphol wil easyJet in ieder geval verhalen op het vliegveld.

EasyJet is een van de grotere gebruikers van Schiphol en dat is ook een van de belangrijkste luchthavens voor het bedrijf. Dat geldt ook voor Londen Gatwick en daar was de laatste tijd eveneens sprake van lange wachttijden. De maatschappij meldde een paar weken terug al dat er voor de zomer een aantal vluchten van Amsterdam naar London Gatwick en London Luton proactief was geannuleerd. Dat was ook vanwege de grote drukte op Schiphol.

Snel meer duidelijkheid over situatie

Schiphol maakte vorige week bekend dat er in juli gemiddeld 13.500 stoelen te veel zijn, als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven bepaalt vervolgens wat dat per maatschappij gaat betekenen. Daarover wordt begin deze week duidelijkheid verwacht.

Bron: ANP

Ook interessant