toggle menu

Ook hotels krijgen alcoholklok

Ook hotels krijgen alcoholklok

Hotels mogen vanaf 20 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants. Ook mag de drank dan niet meer worden geleverd via roomservice. Deze nieuwe maatregel ging vrijdag 23 oktober in, op dezelfde dag als de aankondiging.

Het kabinet trekt met deze aanscherping van de coronamaatregelen één lijn met het verbod op de verkoop van alcoholische dranken in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur.

Geen uitzondering meer

De horeca is sinds 14 oktober dicht en voor winkels is de verkoop van alcohol na 20 uur niet meer toegestaan. De enige plek buitenshuis waarvoor een uitzondering werd gemaakt, waren de hotels. Zij mogen hun restaurant en bar openhouden, omdat het voor hotelgasten niet mogelijk is zelf in de kamer voor eten of drinken te zorgen, zo redeneert het kabinet.

Misbruik en overlast

De hotels mochten ook na 20.00 uur alcohol schenken aan hun gasten, maar daar komt nu dus voorlopig een einde aan. Aanleiding is de verwarring die er in sommige gevallen ontstond. Ook maakten mensen er soms misbruik van, wat leidde tot overlast, aldus een woordvoerder van het nationaal kernteam crisiscommunicatie COVID-19.

Ook interessant