toggle menu

Ook in Duitsland uitval van Ryanair-vluchten door staking

Ook in Duitsland uitval van Ryanair-vluchten door staking

Duitse piloten van Ryanair leggen vrijdag voor 24 uur het werk neer. Dat meldde de Duitse vakbond VC woensdag. Of ook de Nederlandse piloten weer gaan staken, is nog onduidelijk. Met de acties willen de vliegers hun roep om betere arbeidsvoorwaarden bij de Ierse prijsvechter kracht bijzetten.

Als gevolg van de acties gaan 250 vluchten in Duitsland niet door, zo meldde Ryanair. Reizigers kunnen vluchten gratis omboeken of krijgen hun geld terug. Ook in Zweden, België en Ierland wordt vrijdag gestaakt. In België worden om die reden 104 vluchten geschrapt, waarvan 82 via het ook bij Nederlandse reizigers populaire Brussels South Charleroi Airport.

Ook Nederlandse piloten denken over nieuwe staking

Eerder waren al werkonderbrekingen in Italië, Ierland, Portugal, Spanje en België. Het conflict met Ryanair draait vooral om de 'cultuur' binnen de budgetmaatschappij.

De in Nederland actieve piloten van Ryanair houden hun kruit vooralsnog droog. Pilotenvakbond VNV liet desgevraagd weten nog geen besluit te hebben genomen over acties. Of en wanneer de Nederlandse piloten het werk neerleggen laten ze zeker twaalf uur, en zo mogelijk zelfs 24 uur, van tevoren weten.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant