Ook SPAR haalt mager rundergehakt uit het schap

Ook SPAR haalt mager rundergehakt uit het schap

Na de supermarktketens Coop en Emté haalt ook SPAR rundvleesproducten terug. Het gaat om mager rundergehakt dat mogelijk besmet is met de STEC-bacterie. Dit is een variant van de poepbacterie E-coli die een gifstof produceert.

Zaterdag haalden Coop en Emté een aantal rundvleesproducten uit de schappen omdat die mogelijk besmet waren met STEC. De besmette producten lagen bij Emté in achttien winkels, onder meer in Brabant, Zeeland, Drenthe en Utrecht. Het ging om ruim dertig producten zoals biefstuk, runderlappen, steaks, gehakt, tartaar en saucijzen met als THT-datum 11 mei 2018 of eerder. Bij Coop ging met het om twee verpakkingen mager rundergehakt.

De terugroepactie van SPAR gaat ook om mager rundergehakt, in verpakking van 320 gram en 520 gram met als THT-data 30 april, 1 en 2 mei. Mensen kunnen er maag- en darmklachten van krijgen, waaronder (bloederige) diarree. Het vlees moet dus niet worden opgegeten.

Update 12:06 01-05-2018

MCD Supermarkten en Boon’s Markten roepen rundergehakt terug

Ook MCD Supermarkten en Boon’s Markten hebben mager rundergehakt teruggehaald uit hun vestigingen. Verpakkingen met 300 en 500 gram kunnen shigatoxineproducerende E.coli bevatten.

De winkels vragen consumenten dringend reeds gekocht gehakt niet te eten en terug te brengen naar MCD of Boon’s markten, waar ze hun geld kunnen terugkrijgen.

Eerder riepen Coop en Emté een aantal rundvleesproducten terug.

Ook EMté roept rundvleesproducten terug

Coop roept mager rundergehakt terug wegens ziekmakende bacterie

Bron: ANP

Bron foto: SPAR

Ook interessant