Ook T-Mobile maakt mobiel internet duurder

Na KPN en Vodafone gaat ook T-Mobile andere abonnementen aanbieden. Zoals verwacht gaat de prijs van mobiel internet omhoog, maar onbeperkt internet blijft mogelijk.

T-mobile komt vanaf 15 augustus met drie nieuwe abonnementen. Waar T-Mobile nu nog altijd onbeperkt internet aanbiedt, zal de nieuwe klant daar vanaf deze zomer extra voor moeten betalen.

Het blijft wel mogelijk om onbeperkt mobiel te surfen voor 4,95 euro extra per maand. Belangrijk daarbij is dat de snelheid van het mobiele internet als de limiet bereikt is, verlaagd wordt naar 64 Kbps. De normale snelheid is 7,2 Mbps, meldt nu.nl.

Gemiddeld verbruiken T-Mobile-klanten 300 MB aan mobiel internet per maand. "Maar ik verwacht dat er elke zes maanden zo'n 100 MB aan verbruik bij zal komen", aldus Kasteel. Hij vindt niet dat mobiel internet over een half jaar dan te duur is.

“Mobiel internet is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Sinds juni 2008 is het dataverkeer op het T-Mobile netwerk met een factor 22 toegenomen. Inmiddels heeft tweederde van de T-Mobile abonnees een smartphone", aldus Marketing Directeur Kasteel.

Eerder werd bekend dat Vodafone en KPN de tarieven voor mobiel internet zouden laten stijgen. Bij Vodafone zijn de abonnementen vanaf 1 augustus ingegaan, bij KPN zal dat volgende maand gebeuren. 

Gerelateerd

Ook interessant