Ook verdachte software in nieuwe Volkswagen auto's

Ook verdachte software in nieuwe Volkswagen auto's

Volkswagen heeft tegen Amerikaanse autoriteiten toegegeven dat er ook in dieselauto's die volgend jaar op de markt moeten komen software is ingebouwd die de uitslagen van emissietesten positief kunnen beïnvloeden.

Dat meldde persbureau AP woensdag.

Milieuvriendelijker

Het gaat om software die er uiteindelijk voor kan zorgen dat de auto's van Volkswagen milieuvriendelijker lijken dan ze zijn. Eerder gaf Volkswagen toe dat zulke software in de periode van 2009 tot 2015 werd gebruikt. Die bekentenis stortte het grote Duitse bedrijf afgelopen maand in een diepe crisis.

Meer uitlaatgassen gezuiverd

Volkswagen zei tegen AP dat de nu onthulde software anders werkt dan de software waar alle commotie om is ontstaan. In dit geval gaat het om een methode om een katalysator harder te laten werken,

zodat meer uitlaatgassen worden gezuiverd.

Milieuwaakhond EPA 

Autoriteiten onderzoeken volgens Volkswagen nog of deze methode door de beugel kan. Volkswagen voorziet onderzoekers daarbij naar eigen zeggen van alle gevraagde informatie. De verantwoordelijke milieuwaakhond EPA liet woensdag weten dat nog niet alle vragen zijn beantwoord, en dat evenmin vaststaat dat de software wordt gebruikt om te sjoemelen bij emissietests.

Bron: AP / ANP

Ook interessant