Opgelet: phishingmails uit naam van providers

Opgelet: phishingmails uit naam van providers

Let op: er circuleren verschillende phishingmails uit naam van providers. Klik niet op links in de berichten!

'Telfort' meldt een 'Verandering in uw abonnement', meer informatie zou je kunnen bekijken in Mijn Telfort. Let op: het gaat om een valse mail. Je wordt doorgestuurd naar een site die niet van Telfort is.

De provider waarschuwt op de website: 'Als je op het inlogscherm van Mijn Telfort komt, begint de link altijd met www.telfort.nl. Is dat niet zo? Log dan niet in met je inloggegevens. De website waarop je je bevindt, is een nep website en dus niet van Telfort.'

En 'T-Mobile' schrijft dat je betalingstermijn is verstreken. Je wordt verzocht het openstaande bedrag van 43,40 euro te betalen. Klik niet op de link in de mail!

Je wordt dan doorgestuurd naar een website voor bitcoins-transacties.'T-Mobile vraagt je nooit om te betalen in bitcoins of vouchers', schrijft de provider op de website.

Twijfel je over de echtheid van een factuur van T-Mobile? Je kunt inloggen op je account van T-Mobile om te checken of er daadwerkelijk een bedrag open staat. Let wel: log in op de officiële site van T-Mobile en ga niet af op gegevens in de mail!

Tot slot: 'KPN' waarschuwt voor 'Ongewone activiteit in uw email account'. De mail vraagt voor een 'extra beveiligingscontrole'. Je kunt vervolgens op een link klikken om je gegevens te verifiëren: doe dit niet!

Ook interessant