toggle menu

Ophef over billboards met camera's op stations

Ophef over billboards met camera's op stations

Bekijk je weleens een billboard op het station? Het kan zomaar zijn dat dat bord jou in de gaten houdt! Een Twitteraar spotte cameraatjes bij de borden en schreef: 'Wat doen die mini-cameratjes in die reclamezuil! Dit lijkt me geen beveiliging! Station Amersfoort perron 6/7'. Het reclamebedrijf dat de advertenties plaatst zegt tegen de NOS dat de beelden niet worden gebruikt om te tellen.

'Het werkt beter dan een ouderwetse sensor, omdat we nu ook meerdere personen tegelijk kunnen meten', vertelt  Guy Grimmelt van het reclamebedrijf Exterion aan de NOS. De apparaatjes, verwerkt in de reclamezuilen, kunnen dus zien hoeveel mensen het bord hebben bekeken en hoelang. Het bedrijf kan bovendien zien of kijkers man of vrouw zijn, en de leeftijd kan worden geschat.

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat kijken of dit wel is toegestaan. 'Camera's in een publieke ruimte mogen in het algemeen niet worden gebruikt voor reclamedoeleinden', zegt woordvoerder Sandra Loois tegen de NOS. De autoriteit gaat in gesprek met de NS. Als er sprake is van ernstige privacyschending zullen er maatregelen worden getroffen, aldus Loois.

Bron: NOS

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant