Opnieuw phishingmail uit naam van fiscus

Opnieuw phishingmail uit naam van fiscus

Zogenaamd afkomstig van de Belastingdienst worden er opnieuw phishingmails verstuurd. Internetcriminelen vragen in de mail of de lezer geld overmaakt omdat er een betalingsachterstand zou zijn.

Op de site van de Belastingdienst is te lezen dat er in bepaalde gevallen e-mails verstuurd worden die ook echt van de dienst zelf afkomstig zijn. Maar de Belastingdienst vraagt nooit om persoonlijke gegevens in een e-mail. Indien hierom wel gevraagd wordt, is er sprake van phishing.

Binnenkort verdwijnt de blauwe envelop dus dan kun je meer mail verwachten van de fiscus. Iedereen krijgt een berichtenbox op de website van de Belastingdienst. Als de fiscus digitale post heeft, wordt de belastingplichtige daarover met een mailtje gewaarschuwd.

'Betalingsachterstand'

In deze phishingmail wordt gevraagd om een bedrag over te maken via iDeal. Bij het klikken op de link word je doorgeleid naar de site van 3Vcard waar je een voucher kunt kopen om het bedrag te voldoen. 3Vcard is eerder misbruikt door internetcriminelen in pogingen geld afhandig te maken van argeloze e-mailers.

Rapporteer het bericht

Klik niet op de link in de mail en rapporteer het bericht als spam of als phishing, dit laatste kan bijvoorbeeld bij een Gmail-account. Radar waarschuwt regelmatig voor phishingmails, lees ook onze consumententip over hoe je phishing herkent.

Meer over:

Ook interessant