toggle menu

'Opvang baby’s dreigt onbetaalbaar te worden'

'Opvang baby’s dreigt onbetaalbaar te worden'

Nieuwe regels dreigen de opvang van baby's onbetaalbaar te maken. Kindercentra, medewerkers en ouders luiden de noodklok, meldt het AD.

Als het Rijk crèches vanaf 1 januari 2019 verplicht één leidster aan te stellen voor drie baby's, wordt de opvang voor veel ouders onbetaalbaar. Dat stelt een platform van kindercentra, ouders en medewerkers. Ze starten woensdag met de petitie Kom op voor de Kinderopvang om de maatregel van tafel te krijgen.

Minder kinderen onder hoede van medewerker

Kinderopvangorganisaties kunnen op dit moment nog toe met één leidster op vier kindjes in de leeftijd van 0 tot en met 1 jaar. Dat verandert echter met de invoering van de veel besproken Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Die wil de kwaliteit van vooral de babygroepen opschroeven en dat betekent minder kleintjes onder de hoede van één medewerker.

'Sommige kinderopvangorganisaties schatten in dat ze ouders misschien wel 15 tot 20 procent extra in rekening moeten brengen', zegt Erik Vlutters directeur kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld.

Bron: MediaWatch / AD

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant