toggle menu

Oude benzine-auto's verboden in milieuzone in Rotterdam

Oude benzine-auto's verboden in milieuzone in Rotterdam

Eigenaren van personenauto's en bestelauto's die op benzine of LPG rijden en van voor juli 1992 zijn, mogen opnieuw niet meer rijden in de zogeheten milieuzone in Rotterdam.

Eerder stak een rechter hier een stokje voor na bezwaar van belanghebbenden. De rechter oordeelde toen dat de gemeente het weren van oude benzineauto’s extra moest onderbouwen. Donderdag liet de gemeente weten dat een nieuw besluit is genomen. In dit besluit is een uitgebreider onderbouwing meegenomen.

Milieuzone geldt weer

De milieuzone geldt nu toch weer. Overtreders krijgen de komende tijd alleen een waarschuwing en nog geen boete. Mensen die vanaf 18 september nog met hun oude benzine-auto in de zone komen kunnen een boete van 90 euro op de mat verwachten. De zone is globaal het gebied ten noorden van de Nieuwe Maas binnen de Ring.

Verbetering Rotterdamse luchtkwaliteit

Volgens de gemeente is het weren van oude personen- en bestelauto’s op benzine/LPG van vóór juli 1992 een essentieel onderdeel van het pakket aan maatregelen om de Rotterdamse luchtkwaliteit te verbeteren.

Bezwaar mogelijk

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het nieuwe verkeersbesluit kunnen bezwaar maken; dat kan tot en met zaterdag 16 september. Het besluit verschijnt vrijdag in de Staatscourant.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant