'Oudere betaalt fors meer voor autoverzekering'

'Oudere betaalt fors meer voor autoverzekering'

Automobilisten boven de tachtig jaar betalen tot maximaal de helft meer dan 65-jarige automobilisten voor hun verzekering. Oudere automobilisten zijn bovendien niet meer bij elke verzekeraar welkom.

Een bestuurder van zeventig jaar betaalt volgens vergelijkingssite Geld.nl bij sommige verzekeraars ruim 25 procent meer dan iemand van 65 jaar voor dezelfde verzekering. De verschillen tussen 70- en 75-jarigen zijn nog groter voor dezelfde verzekering voor een Toyota Yaris met acht schadevrije jaren, en lopen op tot maximaal 53 procent.

Een 65-jarige kan kiezen uit 27 verzekeraars voor zijn autoverzekering. Het aanbod is voor tachtigjarigen geslonken tot vijftien verzekeraars.

Ook jongeren leveren groter risico op

Verzekeraars laten ouderen meer betalen voor aan premies omdat ze een groter risico opleveren. Dat wordt ondersteund door de cijfers, want vijftigplussers komen vaker om door auto-ongelukken dan dertigers en veertigers. Overigens betalen ook jongeren onder de 25 jaar meer premie dan gemiddeld. Ook zij behoren tot een risicogroep.

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant