Oudere werknemers krijgen minder vaak trainingen van werkgever

Oudere werknemers krijgen minder vaak trainingen van werkgever

Werkgevers discrimineren oudere werknemers. Ze bieden hun medewerkers vanaf 56 jaar veel minder vaak cursussen en trainingen aan dan de rest van hun personeel. Dat blijkt uit een onderzoek van pensioeninstituut Netspar, schrijft De Telegraaf.

Onderzoeker Raymond Montizaan, arbeidseconoom aan de Universiteit van Maastricht, noemt het 'een treurig verhaal' dat werkgevers nog steeds minder in oudere werknemers investeren dan in jongeren. Werknemers moeten steeds langer blijven werken. Om dat vol te houden, is het essentieel dat oudere werknemers getraind en geschoold blijven.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers alle leeftijdscategorieën ongeveer even vaak trainingen aanbieden, behalve aan 56- tot 65-jarigen. Die krijgen circa 18 procent minder aanbod om op cursus te gaan. 'Dat is een groot probleem. Werkgevers zijn best bereid om hun personeel te trainen, maar tot een bepaalde leeftijd', stelt de arbeidseconoom.

Moeite met een baan vinden

Vijftigplussers zonder werk worden moedeloos van solliciteren zonder enig resultaat. Ze krijgen vaak niet eens een ontvangsbevestiging van een sollicitatiebrief. Waarom is het zo moeilijk voor deze groep mensen om werk te vinden?

Kijk Radar Extra: Kans op werk

Bron: ANP MediaWatch / de Telegraaf

Ook interessant