Overzicht in je verzekeringen: ben je dubbel verzekerd?

Overzicht in je verzekeringen: ben je dubbel verzekerd?

Nederlandse verzekeraars lanceren een site waar consumenten een overzicht kunnen maken van hun verzekeringen. Deze site moet inzicht geven in de verschillende verzekeringen.

Mijnverzekeringenopeenrij is nu nog in een testfase. Tijdens deze fase worden de laatste problemen opgelost en worden er steeds meer verzekeringen door verzekeraars gekoppeld aan de website. De consument kan de site wel al gebruiken.

'Met het online overzicht heb je altijd en overal een actueel en overzichtelijk beeld van je verzekeringen. Dat is handig op momenten waarop je snel informatie over je verzekeringen nodig hebt, bijvoorbeeld als je schade hebt', zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, initiatiefnemer van het project.

Polissen op papier bewaard

Uit onderzoek door GfK onder 1029 consumenten in opdracht van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat bijna twee op de drie consumenten zijn polissen op papier bewaart. Maar 16 procent bewaart zijn polissen digitaal. 'Nederlanders lopen internationaal gezien voorop als het gaat om het digitaal en online regelen van hun geldzaken', aldus Weurding, 'maar veel consumenten bewaren hun verzekeringen nog op papier. Met Mijnverzekeringenopeenrij.nl heeft iedereen een startpunt om een digitaal overzicht van al zijn verzekeringen te maken.'

Het overzicht

Consumenten kunnen gemakkelijk in het overzicht zien of zij dekking missen of bijvoorbeeld dubbel verzekerd zijn voor iets. Consumenten moeten zich eenmalig identificeren op de site, hun verzekeraars kiezen en hun klantkenmerken invullen. Vervolgens worden de verzekeringen aan het overzicht toegevoegd.

De consument kan ook een overzicht maken voor het gehele gezin met de machtigingsfunctie. Voor de rest heeft niemand toegang tot de verzekeringsgegevens, ook verzekeraars en adviseurs niet. Deze gegevens worden ook niet gedeeld, tenzij de consument met de machtigingsfunctie hiervoor nadrukkelijk kiest.

Gegevens goed beschermen

Mijnverzekeringenopeenrij schrijft: 'Voor het maken van een persoonlijk verzekeringsoverzicht ontkomt u er niet aan om persoonlijke gegevens in te vullen. U wilt natuurlijk niet dat iemand er met uw persoonsgegevens vandoor gaat. Dat willen wij ook niet. Daarom doen Stichting De Poliskluis en de aangesloten verzekeraars er alles aan om uw privégegevens ook echt privé te houden. We houden ons aan de Nederlandse en Europese privacyregels.'

Lees meer over het privacybeleid van Mijnverzekeringenopeenrij

Bron: Bond van Verzekeraars / Nu.nl

Ook interessant