toggle menu

Pand niet klaar bij oplevering: scheve balkons, kapotte liften en lekkage

Pand niet klaar bij oplevering: scheve balkons, kapotte liften en lekkage

Je denkt te gaan wonen in een gerenoveerd, ‘state of the art’ appartementencomplex dat wordt omschreven als ‘Living in the centre of the universe’. Maar niets is minder waar bij oplevering: de bewoners van het oude KPN-gebouw aan het Maanplein in Den Haag hebben scheve balkons, lekkage en kapotte liften. 

Omroep West meldt dat veertig bewoners nu een deel van de betaalde huur terugeisen van verhuurder Aegon.

Rechtszaak

De groep heeft daarom een rechtszaak aangespannen. Ze stellen namelijk dat de verhuurder een compleet ander beeld heeft voorgespiegeld van de appartementen en dat er van 'premium' wonen geen sprake is. Een bewoner meldt dat hij 1400 euro huur per maand betaalt. 'Het is eerder een kraakpand.' Naast scheve balkons en lekkage, kun je zelfs de lift opendoen terwijl hij nog in beweging is.

Volgens de voorzitter van de huurderscommissie, Patrick van Ahee, was het pand niet klaar toen het werd opgeleverd. Tot op heden zijn verschillende problemen nog steeds niet opgelost, schrijft de lokale omroep.

Het terrein is geïnspecteerd. Op 12 november wordt de zaak weer behandeld. De verhuurder heeft tegenover de omroep verklaard dat zij niet reageren zolang de zaak nog loopt. Het gebouw was voorheen het hoofdkantoor van KPN.

 

Bron: Omroep West

Ook interessant