Particuliere beleggers DeGiro liepen veel meer risico dan bekend was

Particuliere beleggers DeGiro liepen veel meer risico dan bekend was

Toezichthouder AFM geeft de grootste onlinebroker van Nederland een keiharde veeg uit de pan. Particuliere beleggers liepen bij DeGiro jarenlang meer risico dan hun werd verteld, schrijft het FD. De broker kreeg daarvoor al een boete van 300.000 euro. Maandag publiceerde de Autoriteit Financiële Markten een vernietigend onderzoeksverslag over de gang van zaken bij de snelgroeiende broker.

Prijsvechter DeGiro begon in 2012 met het aanbieden van beleggingsrekeningen aan particulieren en veroverde met lage prijzen en agressieve marketing al snel terrein op gevestigde concurrenten. Met ruim 630.000 rekeninghouders is het bedrijf inmiddels de grootste onlinebroker van Nederland.

Achter de schermen werd een ingewikkeld spel gespeeld

Nu blijkt dat de eigenaren van het succesvolle beleggersplatform achter de schermen een ingewikkeld spel speelden. Daarbij liepen de particuliere klanten van DeGiro het gevaar op te draaien voor de risico's van een groot beleggingsfonds met gedeeltelijk dezelfde bestuurders én aandeelhouders als het handelsplatform: HiQ Invest.

Bron: ANP MediaWatch / FD

Ook interessant