Pas op: e-mail over winactie van bol.com is nep!

Pas op: e-mail over winactie van bol.com is nep!

Bol.com is blij dat je klant bent en deelt als dank de Samsung Galaxy S9 uit. Althans, dat staat in een e-mail die je krijgt. De e-mail is echter niet van bol.com, maar van een andere partij die je probeert aan te melden voor verscheidene reclame-uitingen. Pas op!

In de e-mail wordt verteld dat je bent uitgekozen tot winnaar van de Samsung Galaxy S9, samen met tien anderen in jouw omgeving. Maar deze e-mail is niet verstuurd door bol.com, maar door een andere partij die niets met de webshop te maken heeft, zegt de Fraudehelpdesk.

'Valse winactie'

Zo'n e-mail is een 'valse winactie', waarin de indruk wordt gewekt dat je een prijs of waardebon hebt gewonnen, vaak uit 'naam' van grote bedrijven. Ook komt het voor dat je een fysieke prijs wordt beloofd, zoals bijvoorbeeld bij de e-mail van bol.com.

In werkelijkheid hebben de genoemde bedrijven niks met de actie te maken en is het georganiseerd door een malafide partij. Deze proberen jouw persoonsgegevens te bemachtigen of je een duur sms-abonnement aan te smeren. Van de beloofde prijs zie je uiteindelijk niks terug.

Oppassen dus!

Hoe herken je nepmails?

Bron: Fraudehelpdesk

Ook interessant