Pas op: gepersonaliseerde mail ING over wijziging in het betaalplatform is nep

Pas op: gepersonaliseerde mail ING over wijziging in het betaalplatform is nep

Let goed op als je een mailtje krijgt van 'ING' met het onderwerp 'Er is een wijziging in ons betaalplatform'. Het gaat namelijk om een nepmail.

Een oplettende bezoeker van Radar heeft ons een mail doorgestuurd die op het eerste oog afkomstig lijkt van 'ING'.

Persoonlijke e-mail

Je wordt als ontvanger van de 'ING'-mail met de titel 'Er is een wijziging in ons betaalplatform' aangesproken met de eerste letter van je voornaam en je achternaam. De e-mail lijkt bovendien echt doordat het wordt ondertekend door een bankfiliaal in de buurt van de ontvanger.

Phishing

De mail is verzonden van een dubieus e-mailadres en bovendien staat er in de mail een link die niet naar de website van ING verwijst. ING zegt op haar site het volgende over onbetrouwbare mails: 'Verdachte e-mails kunnen zogenaamde phishing e-mails zijn. Een phishing e-mail is een e-mail die niet door ING is verstuurd, maar door criminelen.'

Phishing is een vorm van internetfraude. Via een e-mailbericht proberen oplichters je persoonlijke gegevens binnen te hengelen. Indien je twijfelt of een e-mail te vertrouwen is, dan kun je het beste contact opnemen met het bedrijf, maar niet via de contactgegevens die eventueel in de verstuurde e-mail staan.

Lees ook: Hoe herken je phishing?

 Voorbeeld nepmail

Hieronder een voorbeeld van de nepmail.

Foto nepmail ING

Foto nepmail ING
Foto nepmail ING

Meer over:

Ook interessant