toggle menu

'Pas op met hond uitlaten tijdens warme middaguren vanwege heet asfalt'

'Pas op met hond uitlaten tijdens warme middaguren vanwege heet asfalt'

Vanwege het warme weer kunnen asfalttemperaturen lokaal oplopen tot meer dan vijftig graden. Dat kan heel gevaarlijk zijn voor honden. Het is daarom verstandig om niet te gaan lopen met honden tussen twaalf en zes uur.

Lucie Smeets, dierenarts bij Dierenkliniek de Kempen, waarschuwt in De Telegraaf dat het warme asfalt gevaarlijk kan zijn voor hondenpoten. Honden kunnen hierdoor eerste- of tweedegraads brandwonden oplopen. Daarnaast kunnen er ontstekingen aan de voetzolen ontstaan en kunnen honden afstotingsverschijnselen krijgen.

Je kunt honden wel laten lopen op schaduwrijke paden, maar volgens Smeets doe je er goed aan om uitlaten in de buitenlucht tussen twaalf en zes te voorkomen. Je kunt ze beter wat vroeger uitlaten en dan langer.

Ook konijnen krijgen last van hittestress

Niet alleen honden maar ook konijnen kunnen het te warm krijgen. Let er daarom op dat je konijn geen hittestress krijgt. Ademt een konijn met zijn of haar bekje open, dan heeft je huisdier het veel te warm volgens Smeets. Zet het konijnenhok niet in de brandende zon maar tijdelijk binnen op een koele plek.

Wil je meer weten over hoe huisdieren kunnen afkoelen? Lees dan deze zomertips van de Dierenbescherming.

Bron: De Telegraaf

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant