toggle menu

Pas op: Teruggeroepen gevaarlijke kruidenpotjes alsnog verkocht

Pas op: Teruggeroepen gevaarlijke kruidenpotjes alsnog verkocht

Let op: heb jij potjes met kruiden of specerijen van het merk Verstegen in huis? Vanwege een terugroepactie zijn bepaalde potjes door de producent vorig jaar van de markt gehaald. Uit onderzoek van de NVWA-IOD (Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA) blijkt echter dat de glazen strooiers - zonder medeweten van de producent - opnieuw op de markt worden aangeboden.

De potjes van Verstegen werden in maart 2020 uit de schappen gehaald omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om deze producten niet te gebruiken.

Check het partijnummer onder het potje

Het gaat om glazen strooiers met laos, paprika mild, chili, Italiaanse kruiden, cayennepeper, dragon, kaneel, komijnzaad, nootmuskaat, paprika pikant en peper zwart met een specifiek partijnummer. Dit partijnummer vind je op de onderkant van het potje. De complete lijst met producten en partijnummers lees je in dit overzicht.

In maart 2020 was het probleem met de glazen potjes bekend en werden de producten teruggehaald. Na een melding over iemand die zich aan een kruidenpotje had bezeerd besloot de NVWA een onderzoek te starten. Uit dat onderzoek blijkt dat er mogelijk gevaarlijke potjes zijn doorverkocht aan (tussen)handelaren. De strooiers kunnen nu in het bezit zijn van consumenten.

NVWA zegt dat het onderzoek naar de fraude nog aan de gang is. Meer informatie vind je bij de NVWA.

Ook interessant