Pas op voor nepklantenservice PayPal via +31202414836

Pas op voor nepklantenservice PayPal via +31202414836

Ben jij op zoek naar het telefoonnummer van PayPal of zelf gebeld door: +31202414836? Dan is het goed om te weten dat dit het nummer van een nepklantenservice is die je geld afhandig probeert te maken.

Radarforum

Een oplettende Radarforumgebruiker meldt hierover het volgende: 'Ik heb net een grote oplichterszaak aan de telefoon gehad! Een partij die claimt je te kunnen helpen bij PayPal-problemen. Ze hebben een website, zie hieronder; zogenaamd een klantenservice. Ik belde ze om te kijken hoe ik PayPal kon bereiken. Maar ze willen meteen je computer overnemen (remote) en dan lekker met je inloggen. Toen ik zei dat ik dat geen goed idee vond, hingen ze op. Het was een Engels sprekende vent, Indiaas accent. Website: klantenservicenederland.co/paypal, telefoonnummer: +31202414836.' De site is nu overigens uit de lucht gehaald.

Ook 'klantenservice' van Amazon en Facebook

Op internet is te lezen dat andere mensen die belden naar 020-2414836, in contact kwamen met een andere nepklantenservice. 'Hij doet zich voor als helpdesk van Facebook, vraagt je twee keer 2,50 euro over te maken. Heb dit niet gedaan en gezegd dat het niet normaal is (..). Op zijn zachtst gezegd een zeer vreemde actie.'

Bij een andere persoon op dezelfde site deden ze zich voor als Amazon. 'Maar het zijn gewoon oplichters.' Verschillende mensen hebben onlangs hun beklag hierover gedaan.

Andere telefoonnummers

Ze proberen het overigens ook via andere nummers, waaronder: 0308080043 en 0308081216. Mensen die hiermee in contact komen bellen met een nepklantenservice van onder andere Youtube, Paypal, Google en Amazon.

Hoe kun je PayPal wél bereiken?

Er zijn veel klachten over de slechte bereikbaarheid van PayPal. Als je als Nederlandse PayPal-gebruiker contact wilt opnemen met het bedrijf, kun je dit doen via het actie- en of berichtencentrum als je ingelogd bent. Online kun je het nummer van PayPal UK vinden: 00 44 20 3901 7000. Ook daar word je echter gewezen op de online-mogelijkheden.

Ongewenste telefoontjes?

Je kunt dus zelf een nepservicenummer bellen, maar het kan ook voorkomen dat je ongewenste telefoontjes ontvangt. Radar waarschuwde vorige week nog, op 12 november 2020, voor 088-0550150. Lees hier waarom je moet oppassen, niet moet terugbellen als je een gemiste oproep hebt en hoe je ongewenste telefoontjes kunt blokkeren:

Ongewenst telefoontje van 088-0550150?

Waarschuwing Consumentenbond

De Consumentenbond waarschuwt voor dergelijke nepklantenservicepraktijken. 'De telefoonnummers komen naar voren in de zoekresultaten van zoekmachines en in advertenties ertussen.'

Hoe gaat de oplichters te werk?

De bond legt uit dat ze 'voor de probleemoplossing' op afstand meekijken op je computer. Vervolgens proberen ze je geld afhandig te maken. 'Vaak zogenaamd met een kleine betaling voor onkosten. Veel slachtoffers zijn echter honderden euro's kwijt en in sommige gevallen loopt de schade op tot een paar duizend euro.'

Hoe kun je een nepklantenservice herkennen?

Ze hebben een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je een nepklantenservice kunt herkennen:

  • De 'medewerker' spreekt Engels, soms met Indiaas accent. Dit hoeft overigens niet altijd een nepklantenservice te zijn. Bedrijven kiezen namelijk ook vaak voor outsourcing van hun klantenservice. 
  • Hij vraagt of hij de pc mag overnemen, om je te kunnen 'helpen'.
  • Hij laat 'foutmeldingen' op je pc zien.
  • Hij vraagt je te betalen voor de 'hulp 'via je online bankieromgeving. Vaak probeert hij betalingen te manipuleren of zo op je in te praten dat je denkt dat het om een kleine betaling van maximaal enkele euro's gaat.
  • Hij vraagt je tegoedkaarten te kopen.
  • De betalingen 'mislukken' keer op keer.

Ook interessant