Pas op voor nieuw sms'je oplichting 'Belastingdienst'

Pas op voor nieuw sms'je oplichting 'Belastingdienst'

De sms’jes met nepbetaalverzoeken kennen we onderhand wel. Maar deze week is er weer een nieuw nummer actief: +31683926529. Oplichters beweren dat je een openstaande schuld hebt bij de Belastingdienst. Het tekstbericht wordt massaal verstuurd, zo blijkt uit diverse meldingen die Radar heeft binnengekregen.

In het sms’je staat de volgende tekst: [Belastingdienst] Uw openstaande schuld van EUR €468,89 met kenmerk ZK8474H33 is, na meerdere herinneringen, nog niet voldaan. Op 26 november 2020 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. U kunt de beslagprocedure voorkomen door direct het gehele bedrag van €468,89 te voldoen via iDeal.

Maak nooit zomaar geld over

De Belastingdienst vraagt nooit op deze manier om geld over te maken. Verwijder deze sms’jes dan ook direct. 'Je kunt ons helpen door valse sms-berichten aan ons door te geven via [email protected] (gebruik dit e-mailadres alleen voor dit soort meldingen). Vermeld zo veel mogelijk gegevens over het bericht, zoals: het telefoonnummer van de afzender, het bankrekeningnummer waarop je moet betalen, een website of URL die de afzender noemt en een screen shot van het bericht, zo meldt de Belastingdienst. Je kunt hier het nepbericht lezen dat eerder dit jaar werd verzonden.

Zo herken je valse berichten van de Belastingdienst

Onze collega's van Opgelicht?! geven tips over hoe je neppe sms'jes, WhatsAppjes, e-mails en telefoontjes uit naam van de Belastingdienst kunt herkennen. Je kunt de tips hier vinden:

Bericht van de Belastingdienst gekregen? Zo weet je of het vals is

Ook interessant