Pas op voor phishingmail van 'ING' over Algemene Voorwaarden

Pas op voor phishingmail van 'ING' over Algemene Voorwaarden


Heb jij een e-mail gekregen van 'ING' waarin staat dat  je niet voldoet aan de huidige Algemene Voorwaarden? Let dan op! Dit is een valse e-mail en de afzenders zijn uit op je bankgegevens. 

Volgens het bericht voldoe je nog niet aan de huidige algemene voorwaarden van de ING. Om die reden moet je je account verifiëren via de link in het bericht. Doe dit niet! Deze mail is verstuurd door criminelen die op deze manier proberen om jouw bankgegevens buit te maken.

Tips van ING 

ING laat in een reactie aan Opgelicht?! weten dat dit inderdaad een phishingmail is. 'Als klanten in een phishingmail zijn getrapt, kunnen ze de Alarmlijn bellen op 020-2288800. De medewerkers van de Alarmlijn kunnen een klant helpen en eventuele schade helpen voorkomen door bijvoorbeeld de bankpas, TAN-functie of creditcard te laten blokkeren.'

Twijfelen over echtheid

Twijfel je of een bericht van ING klopt? Klik de mail weg! Weet je niet zeker of je aan de telefoon te maken hebt met een medewerker van ING? Dan kun je ophangen en ook de Alarmlijn bellen op 020-2288800. 'Daarnaast kunnen verdachte e-mailberichten doorgestuurd worden naar valse-email(at)ing.nl', meldt de bank.

Lees hier hoe je een phishingmail herkent

Bron: ANP

Ook interessant