toggle menu

Pasfoto keert terug op museumkaart

Pasfoto keert terug op museumkaart

De nieuwe Museumkaart wordt voortaan voorzien van een pasfoto van de houder.

De Museumvereniging grijpt het 35-jarig bestaan van de Museumkaart aan om website en kaart een opfrisbeurt te geven.

De Museumkaart biedt de houder gratis toegang tot meer dan vierhonderd musea. Alleen bij grote tentoonstellingen moet vaak een toeslag worden betaald

Uitlenen

De kaart heette tot 2003 Museumjaarkaart. Tot die tijd was de kaart voorzien van een pasfoto. Om de 'aankoopdrempel te verlagen', werd die destijds geschrapt. Het risico van uitlenen aan een ander persoon dan de houder werd ingecalculeerd in de kostprijs.

De Museumvereniging komt daar nu op terug, al wil ze niet zeggen dat het ter voorkoming van fraude is. 'We willen hiermee de herkenbaarheid aan de kassa vergroten', zegt de woordvoerster van de vereniging die de kaart uitgeeft.

Versies

De Museumkaart wordt niet alleen voorzien van een pasfoto en een nieuw uiterlijk, ook komen er drie versies in plaats van twee. Er waren al kaarten voor jongeren tot en met 18 jaar en voor volwassenen, daar komt nu een speciale kaart voor kinderen tot en met 12 jaar bij.

Vorig jaar zijn 8,3 miljoen museumbezoeken afgelegd met de Museumkaart tegen 7,4 miljoen in 2014. Het aantal houders steeg van 1,1 miljoen in 2014 naar 1,2 miljoen in 2015.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant