toggle menu

Pashokje in Belgisch postkantoor moet retourneren versnellen

Pashokje in Belgisch postkantoor moet retourneren versnellen

Consumenten die hun online bestelde kleding in het postkantoor ophalen, kunnen in het Belgische Gent direct hun aankoop passen. Valt het kledingstuk tegen of past het niet dan kan het direct weer worden teruggestuurd naar de webwinkel. PostNL laat aan Radar weten het retourneren ook sneller en gemakkelijker te willen maken, maar niet in de vorm van pashokjes.

Met de komst van een pashok in een nieuw postkantoor op de Nieuwevaart in de Vlaamse stad wil Bpost inspelen op de groei van internetbestellingen. Een eerdere proef met een tijdelijk pashokje vlak bij een Gents postkantoor leverde zoveel goede reacties op dat het nieuwe kantoor wordt uitgerust met een 'check & send'-zone. De klant kan ter plekke controleren of de bestelde koffiemokken in de smaak vallen en kleding in het pashok checken en de spullen desgewenst meteen retourneren.

De pashokken zullen niet standaard in alle Belgische postkantoren worden gebouwd, zegt een woordvoerster. Dat zal per locatie worden bekeken.

Geen pashokjes bij PostNL-punten

Het is voorlopig bij PostNL-punten in Nederland niet mogelijk om bestelde kleding in pashokjes te passen, laat een woordvoerder van PostNL aan Radar weten. PostNL zegt wel retourneren steeds sneller en gemakkelijker te willen maken. 'Het is nu mogelijk om sommige pakketten thuis te laten ophalen. En door middel van de fashionpack, een verpakking voor kleding die door de brievenbus kan, kunnen mensen hun bestellingen makkelijker retourneren.'

update 8 okt 2018, 12:46 uur
DHL komt met pashokjes in Nederland

Nadat België de pashokjes introduceerde in een postkantoor in Gent, komt DHL nu ook met de mogelijkheid om de kleding te passen in pashokjes bij servicepunten. Het eerste pashokje in het DHL-servicepunt op het Noordeinde in Den Haag is al klaar voor gebruik en later deze maand volgt een pashokje in een servicepunt op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Dit meldt DHL aan RTL Nieuws.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant