toggle menu

Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt pensioenen niet

Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt pensioenen niet

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt de pensioenen het komende jaar niet. Dat heeft het zorgfonds besloten. Ook voor de jaren daarna zit een indexering er vermoedelijk niet in en wordt zelfs een verlaging van de pensioenen niet uitgesloten, zo laat PFZW donderdag weten.

Verder wordt de premie voor het arbeidsongeschiktheidspensioen verhoogd van 0,4 naar 0,5 procent. De premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen blijft gelijk op 23,5 procent. PFZW behoort met ruim 2,5 miljoen deelnemers tot de grootste pensioenfondsen in Nederland.

Buffers

PFZW mag van de overheid de pensioenen pas verhogen als de buffers hoog genoeg zijn. Die zijn nodig om tegenslagen op de financiële markten op te vangen. 'De mogelijkheid bestaat dat de reserves zo laag zijn, dat we andere maatregelen moet nemen', aldus het zorgfonds. Daarbij moet worden gedacht aan het verlagen van de pensioenen of het verhogen van de premie.

Dekkingsgraad

Begin november bleek dat de Nederlandse pensioenfondsen er gemiddeld iets beter voor zijn komen te staan. Bij de grootste fondsen, zoals ABP en PFZW, schommelden de dekkingsgraden de laatste maanden rond de 90 procent. Dat is dicht bij de kritische grens waarbij volgens de regels aan kortingen niet valt te ontkomen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant