Petitie basisinkomen al meer dan 90.000 keer ondertekend

Petitie basisinkomen al meer dan 90.000 keer ondertekend

De petitie voor een experiment met een basisinkomen onder 55-plussers is inmiddels al meer dan 90.000 keer ondertekend. De petitie wordt dinsdag aangeboden.

In mei besteedde Radar aandacht aan de barre situatie van werkloze ouderen. Ondanks dat deze ouderen vele sollicitaties versturen vinden ze maar geen nieuwe baan. Een mogelijke oplossing voor de situatie onder werkloze ouderen is een basisinkomen. Een basisinkomen is onvoorwaardelijk gegarandeerd inkomen voor iedereen. Dit betekent dat je maandelijks een vast bedrag krijgt van de overheid, zonder dat je daar een tegenprestatie voor hoeft te leveren.

Experiment met een basisinkomen

Radar is naar aanleiding van de uitzending over werkloze ouderen een petitie gestart. Deze petitie is bedoeld om de Nederlandse politiek op te roepen om op korte termijn te starten met een experiment met een basisinkomen voor werkloze 55-plussers.

Laatste kans om te tekenen

Antoinette Hertsenberg liet tijdens de laatste uitzending van Radar weten dat de petitie komende dinsdag wordt aangeboden. Hertsenberg: 'Dit is de laatste kans om de petitie te tekenen, waarmee je kunt laten zien dat het een goed idee is dat deze mensen voor zichzelf kunnen zorgen. Dat je niet eerst je huis hoeft op te eten of honderden sollicitatiebrieven hoeft te schrijven, terwijl je weet dat je toch niet meer aan de bak komt.'

De petitie is inmiddels gesloten.

Bekijk de eindstand en de overhandiging

Ook interessant