Radar

toggle menu

Petitie voor verbod anti-vlooienmiddel Bravecto aangeboden

Petitie voor verbod anti-vlooienmiddel Bravecto aangeboden

Hondeneigenaren hebben vrijdag een petitie aangeboden aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen dat het anti-vlooienmiddel Bravecto wordt verboden.

De initiatiefnemer van de petitie,  Michaël van de Sande, zegt tegen RTL Nieuws dat het middel uit de handel moet worden genomen. 'Het heeft zo veel bijwerkingen en het heeft tot de dood van verschillende honden geleid.'

Reactie fabrikant

MSD Animal Health, de fabrikant van het middel, laat aan Editie NL weten: 'Natuurlijk doet het ons pijn om te horen over het verlies van iemands hond. Tegelijkertijd doet het ons ook pijn om rechtstreeks met deze voorbeelden verbonden te zijn omdat daar geen bewijs voor is.' Het bedrijf zegt verder ieder rapport en klacht serieus te nemen, ongeacht of er een oorzakelijk verband is met de geneesmiddelen.

Hond ziek door Bravecto?

Radar besteedde eerder aandacht aan het anti-vlooienmiddel. Wie op Google de naam Bravecto invoert komt op verschillende nationale en internationale sites waar de ergste aandoeningen in verband worden gebracht met dit middel.

Terugkijken: Bravecto: veilig of niet?

In die uitzending vertellen baasjes over hun ervaringen. Ze vermoeden dat hun hond ziek is geworden van Bravecto, maar hard bewijs is er niet.

Bron: RTL Nieuws / Editie NL

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant