toggle menu

Philips wil kankerbehandeling toegankelijker en betaalbaarder

Philips wil kankerbehandeling toegankelijker en betaalbaarder

Philips kondigt donderdag een aantal stappen aan in de zorg voor kankerpatiënten. In samenwerking met andere onderzoekspartijen wil het in gezondheidszorg gespecialiseerde technologieconcern methodes voor diagnose en behandeling beter en nauwkeuriger, maar ook toegankelijker en betaalbaarder maken.

Samen met het Amerikaanse Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK), 's werelds oudste en grootste private onderzoekscentrum op het gebied van kanker, wil Philips de genetische oorzaken van alvleesklierkanker nauwkeuriger in kaart brengen. Dat moet leiden tot meer op maat gesneden behandelmethodes. Alvleesklierkanker wordt vaak pas in een laat stadium ontdekt. Daardoor zijn de kansen op overleving vrij klein.

Vooruitzichten kankerpatiënten verbeteren

Ook de samenwerking met Navican moet helpen de vooruitzichten van kankerpatiënten te verbeteren. Dat zorgbedrijf beschikt al over succesvolle methodes voor precisiebehandelingen van tumoren in een vergevorderd stadium. Het gaat die breder toegankelijk maken voor artsen wereldwijd met behulp van informatietechnologie van Philips.

Eigen beslissing patiënt

Verder heeft Philips nieuwe software ontwikkeld die artsen, maar ook patiënten zelf helpt bij het nemen van beslissingen over hun eigen behandeling. Aan de hand van verscheidene databases wordt in kaart gebracht hoe de verschillende opties waaruit zij kunnen kiezen, hebben uitgepakt voor vergelijkbare patiënten met een vergelijkbaar ziektebeeld. Het bedrijf heeft daarbij samengewerkt met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant