Phishingcampagne actief uit naam van WoningNet

Phishingcampagne actief uit naam van WoningNet

Er is een overtuigende phishingscampagne gaande op het platform van WoningNet. In een nep e-mail staat dat je inschrijving dreigt te verlopen als je niet meteen betaalt.
 

In de mail wordt gesproken over een verzonnen factuurnummer met het verzoek of je binnen twee weken een bedrag van €8 over wil maken. Wanneer je dit niet doet komt je inschrijving te vervallen. Iets wat niet wenselijk is, omdat dan de inschrijfduur voor een kans op een sociale huurwoning ook vervalt.

Phishing op WoningNet

Zie hieronder de tekst van het nep-bericht:

Geachte relatie,
U heeft een inschrijving bij WoningNet. Over 2 weken verloopt uw inschrijving. Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlenginskosten van 8 euro betaalt. U kunt betalen via iDEAL. Via de onderstaande link word u automatisch doorverwezen naar onze betaalpagina.

WoningNet-verlengingskosten
Uw factuurnummer is SRA-00368246
Machtiging afgeven

Wilt u betalen via een doorlopende machtiging? dit kan, nadat u dit jaar nog via iDEAL betaald heeft. U kunt na de betaling bij overzicht van mijn gegevens uw betaalwijze veranderen. Volgend jaar zullen wij dan de verlengingskosten van uw rekening incasseren. Ook hiervan krijgt u via e-mail een bericht. Meer informatie over betalen van de verlengingskosten vindt u op onze website.

Uitschrijven
Als u niet binnen 2 weken betaalt, schrijven wij u uit. Uw opgebouwde inschrijfduur en eventuele reacties vervallen dan.
Met vriendelijke groet,
WoningNet Manager Klantcontactcentrum

Meer informatie over deze phishing-actie bij WoningNet vind je bij Opgelicht?!. 

Ook interessant