toggle menu

Phishingoverzicht: Facebook, Belastingdienst en meer

Phishingoverzicht: Facebook, Belastingdienst en meer

Goed nieuws van de Belastingdienst? Een boete van het CJIB? Een 'vertraagd bericht' van Facebook? Radar zet een aantal phishingmails voor je op een rij.

Twijfel je aan de echtheid van een mail? Lees wat je kunt doen.

CJIB

'U bent door rood gereden' staat er in een mail uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De boete? 244,63 euro. Kun je je niet herinneren dat je deze verkeersovertreding hebt begaan? Dat is niet zo gek. Het gaat namelijk om phishing. Maak het bedrag niet over, en klik niet op links in het bericht.

Belastingdienst

En: goed nieuws van de Belastingdienst? Volgens een mail uit naam van de fiscus kun je 1.985,50 euro terugkrijgen. Je hoeft alleen maar een 'belastingteruggaaf verzoek' in te dienen. Dit doe je door op 'Slag' te klikken. Pas op! Ook hier gaat het om phishing. Een oplettende kijker mailt ons: 'Gelukkig ben ik werkzaam bij deze Belastingdienst en zo weet ik dus dat zulke info niet op deze manier wordt verzonden.'

ING

De ING gaat zogenaamd over op een nieuwe manier van internetbankieren. Om daar gebruik van te kunnen maken, moet je je account updaten. Klik ook in deze mail niet op de link! Verwijder het bericht uit je mailbox.

Facebook

Onderstaande meldingen over een 'vertraagd bericht' uit naam van Facebook, circuleert al enige tijd. Ook hier geldt: klik niet op links in de mail.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant