toggle menu

Pinautomaten Rabobank zaterdag niet bijgevuld

Pinautomaten Rabobank zaterdag niet bijgevuld

De geldautomaten van de Rabobank worden vanaf vanochtend 06.00 uur tot nader order niet meer bijgevuld uit protest tegen de manier waarop geldtransporteur Brink's wil reorganiseren. Datzelfde geldt voor een deel van de pinautomaten van ABN AMRO.

De vakorganisaties FNV en CNV hebben dit vrijdagavond bekendgemaakt. De vakbonden hadden al acties aangekondigd voor het weekeinde tussen kerst en oud en nieuw, maar hoe die er precies uit zouden zien was nog niet bekend. Brink's had tot en met kerstavond de tijd gekregen om met een goed sociaal plan te komen voor de circa zeshonderd werknemers die hun baan verliezen, maar bleef volgens de bonden in gebreke.

'Publiek wel van bankbiljetten voorzien'

De acties zullen volgens de bonden op termijn zorgen voor niet meer functionerende geldautomaten bij de klanten van Brink's. 'Er blijven echter nog voldoende automaten operationeel om het publiek van bankbiljetten te voorzien', aldus actiecoördinator Leen van der List. 'Wij zullen in samenspraak met Brink's er voor zorgen dat de acties veilig verlopen en er geen maatschappelijke ontwrichting ontstaat.'

Zelfstandig verder na breuk Amerika

Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse geldtransporteur zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder.

Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink's Nederland. De Nederlandse directie heeft toen bedongen dat de onderneming wordt losgemaakt van het moederbedrijf. Door de oprichting van de stichting en met de overdracht van de aandelen is dit verwezenlijkt, aldus de onderneming.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant