Politie deelt boetes uit bij drukte in parken

Politie deelt boetes uit bij drukte in parken

Politie en gemeenten treden strenger op tegen de massale drukte en het alcoholgebruik in stadsparken. Dinsdag zijn op diverse plaatsen in het land parken leeggeveegd door de politie. Als het weer te druk wordt, volgen bekeuringen. 'Het is heel erg onverantwoord om samen te klitten', vindt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Daar zochten grote groepen jongeren elkaar dinsdag met drank en hapjes op in het Sonsbeekpark.

Arnhem

In Arnhem geldt vanaf 15.00 een alcoholverbod in het Sonsbeekpark, de plek waar het op dinsdag zo druk was. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd. 

Utrecht

In Utrecht keren de cirkels terug op de grasmatten van zes populaire stadsparken. Het karwei moet voor het paasweekeinde klaar zijn. De cirkels zorgen ervoor dat de verschillende bezoekers voldoende afstand van elkaar houden. Als er geen cirkels meer vrij zijn, is het park vol. Vorig jaar beviel deze methode volgens de gemeente goed. In de parken staan ook tekstkarren die waarschuwen als het te druk wordt. Handhavers en politie gaan dan mensen wegsturen en zo nodig boetes uitdelen.

Nijmegen

De Nijmeegse politie heeft een mobiele post geplaatst in het Kronenburgerpark. 'Sinds gisteren is het weer prachtig mooi lenteweer en dat trekt natuurlijk weer heel veel mensen naar het park. We snappen dit echt wel, maar helaas worden de coronamaatregelen wel eens genegeerd. We gaan nu dus handhaven. We letten met name op groepsvorming en alcohol drinken', aldus de politie op Instagram.

Den Haag en Amsterdam

In het Haagse Zuiderpark helpen cirkels ook bij het houden van voldoende afstand. Amsterdam wijst er nog eens op dat de coronaregel is dat mensen buiten met slechts twee personen of één huishouden bij elkaar mogen komen. Groepen zijn verboden. De hoofdstad en Den Haag roepen bezoekers woensdag ook op om de parken schoon achter te laten. Dinsdagavond bleek op tal van plaatsen dat er enorme hoeveelheden afval en verpakkingen achtergelaten worden. Inmiddels is in Amsterdam het Vondelpark afgesloten. Hier kunnen alleen nog maar mensen uit, er worden geen mensen meer toegelaten tot het park.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant