toggle menu

Politie: Kijk gratis knuffeldieren goed na

Politie: Kijk gratis knuffeldieren goed na

Een onbekende man heeft woensdag een 2-jarig kindje een knuffelbeer gegeven met daarin een camera en een microfoon, meldt de politie. Dat gebeurde op een rommelmarkt in Zuidzande in Zeeland, toen de peuter daar samen met de ouders rondwandelde. De man gaf ook aan het kindje lief te vinden.

De ouders voelden later op de dag dat er iets hards in de knuffel zat verstopt. Toen de knuffelbeer werd opengemaakt, bleek dat er een camera in zat. Het neusje van de teddybeer bleek de lens van een camera te zijn. De ouders van het kind schakelden direct de politie in, die de zaak onderzocht.

Geen batterij

Volgens de politie zat er geen batterij in de knuffel en was het niet mogelijk ermee te filmen, laat staan beelden of geluid te verzenden.

Politie waarschuwt

De politie waarschuwt wel voor soortgelijke ‘verdachte situaties’. ‘Mocht u of uw kinderen aangesproken worden door een onbekende en er wordt een gratis knuffeltje aangeboden: kijk het dan even goed na’, aldus de politie op Facebook.

Boze reacties

Onder het bericht op Facebook staan vele boze reacties. Sommigen geven aan dat het mogelijk om een zogeheten nanny cam kan gaan, een camera waarmee een kind ongezien in de gaten kan worden gehouden, en dat de man daar wellicht niet van op de hoogte was.

Bron: ANP

Ook interessant