toggle menu

Politie rolt grootste aanbieder DDos-aanvallen op

Politie rolt grootste aanbieder DDos-aanvallen op

De Nederlandse politie heeft 's werelds grootste aanbieder van DDoS-aanvallen opgerold. Bij deze website, Webstresser.org, konden mensen tegen lage prijzen cyberaanvallen bestellen, waarmee ze websites konden platleggen.

In Hilversum werd dinsdag een inval gedaan in de woning van iemand die vermoedelijk beheerder van de site is geweest. Deze persoon is niet aangehouden. In andere landen, waaronder Servië en Kroatië, zijn vier mensen opgepakt die beheerder waren. Verder werden op verschillende plekken in Nederland gebruikers van Webstresser.org aangehouden.

Informatie over Nederlanders werd achterhaald

De opsporingsdiensten kwamen Webstresser.org op het spoor door informatie van de National Crime Agency uit Groot-Brittannië. De infrastructuur van de website bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald. Onder die doelwitten zijn ook websites die tot de vitale infrastructuur kunnen worden gerekend, meldt het Openbaar Ministerie.

'Laat dit een waarschuwing zijn aan ieder die wil DDoSsen. Doe het niet, want door opsporing van de DDoS-dienst die je gebruikt, de-anonimiseren we je, bezorgen je een strafblad en stellen je slachtoffers in staat hun schade op jou te verhalen', aldus Gert Ras, het hoofd van het Team High Tech Crime van de politie.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant