PostNL-pakket versturen rond de feestdagen wordt duurder

PostNL-pakket versturen rond de feestdagen wordt duurder

Een pakket versturen rond de feestdagen wordt 25 eurocent duurder. Dat meldt PostNL. De toeslag geldt voor de periode van 20 november tot en met 31 december 2020. 

Het postbedrijf meldt dat in deze 'piekperiode twee keer zo veel pakketten worden verstuurd als normaal'.

Extra middelen

'Om die allemaal op tijd te kunnen bezorgen, zetten wij extra medewerkers en middelen in. Zo huren we extra opslagplaatsen en vrachtwagens, zijn sorteercentra langer open, en rijden we extra ritten – zowel ’s nachts als overdag. Al deze maatregelen kosten geld, en vandaar deze toeslag', aldus PostNL.

Buitenland en retouren

De toeslag geldt ook voor pakketten die in de bovengenoemde periode retour worden gezonden en pakketten die bestemd zijn voor het buitenland.

Postzegel ook duurder vanaf 2021

Eerder meldde het bedrijf als dat een postzegel voor een brief binnen Nederland volgend jaar 5 cent duurder wordt. De prijs stijgt van 91 cent naar 96 cent. Ook het versturen van brieven naar het buitenland gaat in prijs omhoog. Afgelopen jaar ging het nog om een stijging met 4 cent. 

Bezorger belt niet aan?

Radar vroeg PostNL onlangs om een reactie op deze veelvoorkomende bron van ergernis: pakketbezorgers die niet aanbellen en gelijk een briefje in de brievenbus doen, waardoor je je pakketje alsnog bij een PostNL-punt moet afhalen. Je kunt de reactie van het bedrijf hier lezen:

Pakketbezorger belt niet aan en doet gelijk een briefje in de brievenbus, PostNL reageert

Ook interessant