toggle menu

'Prijsverschil A-merk en huismerk loopt op'

'Prijsverschil A-merk en huismerk loopt op'

Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken in de supermarkt groeit weer. Het verschil is opgelopen tot gemiddeld 31 procent, terwijl dat in 2012 en 2014 nog 24 procent was.

Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond.

Huismerken

Aldi en Lidl komen volgens de peiling weer als goedkoopste uit de bus bij de huismerken. 'Hun producten zijn 22 tot 24 procent goedkoper dan de gemiddelde prijs in de supermarkt. Nettorama is na Lidl en Aldi de goedkoopste supermarkt voor huismerkproducten, MCD en Spar zijn het duurst.'

A-merken

Bij de A-merken valt op dat Nettorama de goedkoopste supermarkt is, 8 procent goedkoper dan gemiddeld. 'De supermarkt neemt daarmee een voorsprong op Dirk en Hoogvliet, met wie in voorgaande jaren de eerste plek werd gedeeld.' Spar is veruit de duurste supermarkt voor A-merken, aldus het in de Consumentengids gepubliceerde onderzoek.

Voor het onderzoek bezocht de Consumentenbond in mei achttien supermarktketens en stelde de prijzen vast van 200 A-merkartikelen en 100 huismerkartikelen. Per keten werden drie prijspeilingen gedaan. In totaal verzamelde de Consumentenbond ruim 10.000 prijzen.

Bron: ANP

Ook interessant