toggle menu

Prijzen online reisaanbiedingen kloppen niet

Prijzen online reisaanbiedingen kloppen niet

Wie denkt goedkoop met vakantie te kunnen gaan met een online reisaanbieding, komt vaak bedrogen uit. Zo bood Travelbird een verblijf aan de Normandische kust aan voor 79 euro. Dat bedrag bleek in werkelijkheid op te lopen tot 419 euro. Travelbird vermeldde niet dat het ging om een verblijf van minimaal 4 dagen.

Dat meldt de Consumentenbond vrijdag. De bond onderzocht aanbiedingen van reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, busbedrijven, auto- en camperverhuurders en verhuurders van vakantiehuizen. Ruim 80 procent van de 54 online aanbieders houdt zich niet aan de reclamecoderegels. Die houden onder meer in dat de aangeboden prijs inclusief onvermijdelijke kosten moet zijn.

Prijzen stijgen met meer dan 100 procent

De Consumentenbond kwam er achter dat tijdens het online boeken prijzen soms met meer dan 100 procent stegen. Ook zaten er aanbiedingen bij die sowieso niet te boeken waren.

Ook bij verhuurders van campers en auto's is het volgens de bond mis. Zeven van de acht onderzochte aanbieders overtreden de reclamecode. Zo is niet duidelijk op welke datum een voertuig voor de geadverteerde prijs beschikbaar is. Autoverhuurder Hertz geeft toe dat het inderdaad zoeken is naar een speld in een hooiberg.

De Consumentenbond heeft de onderzoeksresultaten voorgelegd aan de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het verzoek actie te ondernemen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant