toggle menu

Problemen boordcomputers taxi's houden aan

Problemen boordcomputers taxi's houden aan

De problemen met de boordcomputers van taxi's zijn nog steeds niet opgelost. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) vrijdag aan de Tweede Kamer. Alle taxi's moeten sinds deze maand met zo'n boordcomputer (BCT) zijn uitgerust.

Circa 30.000 taxi's (90 procent) hebben een BCT. Maar er blijven problemen onder meer met de software. Verder zijn er ontwerpfouten geconstateerd en was er ruimte voor interpretatie voor een aantal specificaties. Bovendien gingen twee van de drie fabrikanten van de boordcomputers failliet. Een fabrikant maakte een doorstart en de tweede hoopt daarop.

Minder fraudegevoelig

De boordcomputers moeten het taxiwerk minder fraudegevoelig maken. Ook moeten ze de chauffeur een boel administratieve rompslomp uit handen nemen. Het ministerie geeft 600 euro subsidie voor de aanschaf van een BCT.

Software verbeterd

Om de problemen op te lossen, moet onder meer de software van de apparaten worden verbeterd. De fabrikanten verwachten dat dit tussen april en juli volgend jaar kan worden afgerond. Mansveld overweegt de fabrikanten financieel te steunen bij de ontwikkeling van de software om zo de kosten voor de taxichauffeurs te beperken.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant