toggle menu

Proef met nieuwe bouwmethoden tegen vliegherrie Schiphol

Proef met nieuwe bouwmethoden tegen vliegherrie Schiphol

Geluidsarm bouwen is het antwoord op de slepende groeidiscussie rond Schiphol. Dat stelt wethouder Jurgen Nobel van de Haarlemmermeer, die een proef start met een nieuwe woonwijk, waar mensen door compleet nieuwe bouwmethoden minder last van vliegherrie hebben. Dat meldt De Telegraaf

Gemeenten rond Schiphol willen veel woningen bouwen, maar zitten steeds dichter tegen aanvliegroutes aan. De luchthaven en KLM zijn hier mordicus op tegen, omdat Schiphol gematigd mag doorgroeien na 2020. Bouwen bij banen leidt tot meer klagers, al staat een kettingbeding in koopcontracten. Toekomstige bewoners mogen wel klagen, maar er wordt een clausule in hun koopcontract opgenomen dat ze zich bewust zijn in de buurt van start- en landingsbanen te wonen.

Binnen een jaar eerste proefhuizen

De gemeente Haarlemmermeer wil binnen een jaar de eerste proefhuizen neerzetten rond de luchthaven, laat Nobel weten. 'Voordeel van geluidswerend bouwen is dat je in de tuin kunt zitten. Ook hebben we ontdekt dat een groene omgeving de lawaaibeleving fors doet dalen', aldus bouwkundige Martijn Lugten.

Bron: ANP MediaWatch / Telegraaf

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant