Promovendum verlaagt tijdelijk premie voor autoverzekeringen

Promovendum verlaagt tijdelijk premie voor autoverzekeringen

Verzekeraar Promovendum heeft de premies voor autoverzekeringen voor de komende twee maanden verlaagd vanwege de coronacrisis. Door de beperkende maatregelen wordt er minder gereden en is er minder schade, waardoor verzekeraars meer geld overhouden. Vooralsnog lijken geen andere verzekeraars in Nederland dezelfde stap te nemen, komt naar voren uit een rondgang langs verzekeraars.

'Het is stil op de weg. Omdat we nu minder autorijden, wordt de kans op autoschade kleiner. Daarom verlaagt Promovendum de autopremie', zegt de verzekeraar. De premieverlaging voor bestaande klanten bedraagt 10 procent.

Andere verzekeraars

Desgevraagd laten verzekeraars Nationale Nederlanden, Allianz, en Bovemij weten dat zij de premie voor autoverzekeringen vooralsnog niet verlagen. Achmea, a.s.r. en Univé konden nog niet reageren op vragen.

Verschillende verzekeraars lieten eind vorige maand al weten dat er sprake was van fors minder autoschade door de rust op de wegen. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten, zijn meerdere verzekeraars al overgegaan op het geven van korting op de autopremies.

Bron: ANP

Ook interessant