toggle menu

Radar lanceert nieuwe app

Radar lanceert nieuwe app

De Radar app is de nieuwe, officiële app van het consumentenprogramma Radar van AVROTROS. Deze mobiele applicatie maakt het nog makkelijker dan voorheen om aan de redactie consumentenkwesties te melden, tips te geven en op oproepen te reageren.

'Reacties van consumenten zijn voor ons essentieel’ aldus presentatrice Antoinette Hertsenberg. ‘Hun input is waar ons programma om draait. Dankzij deze nieuwe app is het voor hen nu makkelijker dan ooit om kwesties bij ons te melden'.

Trending

Doordat de consumentenkwesties nu met de app kunnen worden gemeld, ziet de redactie nog sneller waar problemen zich voordoen. 'We hebben voor de redactie een trending-scherm ontwikkeld zodat we iedere dag zien wat er speelt en waar de klachten ontstaan. Door de meegestuurde foto’s en video’s kunnen we de reacties ook goed vertalen naar televisie', aldus online projectleider Jacob de Vries.

Drie eenvoudige stappen

Het gebruik van de app is zeer eenvoudig. In het beginscherm kiest een consument tussen het reageren op een oproep van de redactie of het aankaarten van een ‘eigen’ consumentenkwestie. Vervolgens kan men in drie eenvoudige stappen het verhaal doen en foto’s en/of video uploaden.

Android, iOS, tablet en smartphone

De Radar app is beschikbaar voor zowel smartphone als tablet en voor zowel iOS (iPhone, iPad, iPod) als Android. Reageren met een Windows Phone of een desktop computer kan vanaf de tweede week van september.

Download de app voor smartphones of tablets met iOS

Download de app voor smartphones of tablets met Android

Samenwerking

De app is in samenwerking met app ontwikkel bureau Milvum ontstaan. Deze partij bouwde eerder in opdracht van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de KopieID app. Deze app werd afgelopen jaar in het programma van Radar gelanceerd.

Meer over de app

Meer informatie over de app

Veelgestelde vragen over de app

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant