toggle menu

Radar weekoverzicht: van gewiekste phishing tot tips om je pincode veilig te onthouden

Radar weekoverzicht: van gewiekste phishing tot tips om je pincode veilig te onthouden

Deze week populair bij Radar: Een waarschuwing tegen gewiekste phishing en de veiligheid van online betalingsmethode iDEAL onder de loep. Op Facebook worden ezelsbruggetjes om je pincode te onthouden gedeeld.

Best gelezen artikel

Gewiekste phishing uit naam van Vodafone

Internetfraudeurs worden steeds gewiekster. Deze week was dat af te lezen aan deze phishingmail, zogenaamd afkomstig van Vodafone. De makers van de e-mail spelen handig in op de problemen met het hoge dataverbruik van de telecomprovider.

Populair in de uitzending

Hoe veilig is iDEAL?

Als je met iDEAL betaalt op internet, ga je ervan uit dat het betreffende bedrijf verder niet bij jouw bankrekening kan. Maar helaas: de ontvangende partij kan gemakkelijk extra bedragen afschrijven via automatische incasso, zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Bekijk het item en lees welke rechten jij hebt als consument.

Meeste discussie op Facebook

Hoe onthoud je je pincode?

‘Welk ezelsbruggetje gebruik jij om je pincode te onthouden?’, vroegen we op Facebook. Het meest gegeven antwoord van de kritische Radar-volgers: 'Dat ga ik hier mooi niet neerzetten'. Biebs kreeg de meeste likes op haar tip: 'Allemaal vieren, zeg lekker alleen niet in welke volgorde. ;)'

De tip van Corine ontving de meeste reacties: 'Verzin een woord van 4 letters, bijvoorbeeld LOVE, BANK, KIND, HUIS, HOME, WIJN, KAAS, SEKS etc etc. iets wat natuurlijk dichtbij jou staat zodat je ook dat woord niet zal vergeten.' Ze verwijst hierbij naar het toetsenbord waarbij de a, b en c onder de 2 staan, et cetera. Janny is sceptisch: 'Wie heeft er nog zo'n telefoon! En als jouw pincode met 'n 1 begint heb je al 'n probleem.' De 1 geeft inderdaad een probleem,  net als de 0. Maar, zo vult Laura aan: ook op de iPhone is deze indeling nog te vinden:

Bekijk de discussie

Vul de poll in over dit onderwerp (en nee, we zijn niet op je pincode uit!)

Lees de tips op de site

Populair op Twitter

'Kijk naar gezondheidsrisico’s ledlicht'

Ledlicht kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen, en daar moeten consumenten op gewezen worden, vooral omdat we er met zijn allen steeds meer aan worden blootgesteld. Veel mensen delen deze zorg. Letterlijk: ze retweetten het. Martin (@MvOfwegen) brengt ook een mogelijke oplossing in:

@avrotrosradar ik gebruik de gratis app "blauw licht filter". Duidelijk een verbetering bij langdurig gebruik van m'n tablet.

Meer updates via @avrotrosradar

Drukbezocht forumtopic

Brickshop weigert pakketje nogmaals te versturen

Na een bestelling op Brickshop.nl wordt het pakket van m.j.dekker maar niet bezorgd: 'Wat blijkt nu. Ik heb bij straat naam mijn straat plus huisnummer ingevuld en bij huisnummer nogmaals huisnummer. Het lijkt er dus op dat het naar nummer 22 is gestuurd i.p.v. Nummer 2. Dus op naar huisnummer 22. De bezorger was idd daar geweest, maar zij hebben het pakket niet aangenomen.' Een vervelende e-mailwisseling volgt. Lees de e-mails van Brickshop en de rest van de discussie op het Radar Forum.

Ook interessant