Radar weekoverzicht: van onveilig wachtwoord tot verplichte anticonceptie

Radar weekoverzicht: van onveilig wachtwoord tot verplichte anticonceptie

Deze week populair bij Radar: Tips voor veilige wachtwoorden en onderzoek over klantenservicecontact via sociale media. Er werd flink gediscussieerd over verplichte anticonceptie en de macht van zorgverzekeraars. En uit de uitzending: Waarom worden mensen opgesloten als ze hun boete niet kunnen betalen?

Best gelezen artikel:

De top-25 van minst veilige wachtwoorden

Ruim 26.000 mensen lazen het artikel over slechte wachtwoorden. Zelfs iemand zonder enkele technische kennis kan gemakkelijk op de slecht beveiligde accounts inbreken. Bovenaan staan ‘123456’ en ‘password’. Bekijk de top-25, of neem in ieder geval Radars wachtwoordtips even door.

Best bekeken item:

Opgepakt voor openstaande boete

Jaarlijks belanden honderden mensen in de cel, omdat zij de boete voor een overtreding niet kunnen betalen. Terwijl zij in veel gevallen wel wíllen betalen, maar niet de mogelijkheid krijgen om een betalingsregeling af te spreken. De Nationale ombudsman kondigt in de uitzending aan een onderzoek te starten naar dit soort gijzelingen, waarbij de boete overigens gewoon blijft staan. Bekijk de video.

Best bezochte site-onderdeel:

Testpanel-onderzoek: Klantenservice via sociale media

De bijna 85.000 leden van het Radar Testpanel hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het onderzoek over klantenservices op sociale media. Krijg je eerder een reactie wanneer je bericht voor iedereen te lezen is? Ben je al Testpanel-lid? Vul de vragenlijst in, deze staat op je persoonlijke pagina. Wil je (gratis) Testpanel-lid worden? Meld je dan hier aan.

Meeste discussie op Facebook:

Verplichte anticonceptie

Kinderen mogen geen slachtoffer worden van onmachtige, verstandelijk beperkte ouders, aldus hoogleraar familierecht Paul Vlaardingerbroek. Dus moet de politiek denken over gedwongen anticonceptie. Ben jij het hiermee eens?

Deze vraag zorgde voor een flinke discussie op Radars Facebook-pagina.

Brigitte deelde haar persoonlijke ervaring en kreeg hier veel reacties op: 'Als kind van zwakbegaafde moeder, nee, want er zit duidelijk verschil in mate van zwakbegaafdheid. Bij ernstig zwakbegaafden zou ik het wel verplicht willen stellen. Bij lichtere zwakbegaafdheid niet. Hierin kunnen mensen zelf ook nog hun keuze maken. Net zoals ik zelf bepaal, als vrouw met het syndroom van asperger (hoogbegaafd autisme) dat ik geen kinderen wil omdat ik van mening ben dat ik niet voldoende eigenschappen bezit die een ouder nodig heeft om een kind goed en verantwoord op te kunnen voeden tot een evenwichtig volwassen persoon.'

Bekijk de discussie.

Meeste discussie op Twitter:

Huisartsen weigeren VGZ-zorgcontract te tekenen

Tijdens de uitzending ontstond op Twitter veel commotie over het conflict dat huisartsen hebben met zorgverzekeraar VGZ.

@NETKanker: Huisartsen krijgen bonus als bepaald medicijn wordt voorgeschreven

Het gaat dus niet om kwaliteit maar om de prioriteit van #VGZ

#radartv

@HildavanderWal1

Macht #VGZ is te groot. Gaat ten koste van #artsen en vooral #patienten. #radartv

Zelfs @LoesjeNL wijdde er een spreuk op de welbekende poster aan:

Volg @avrotrosradar via de hashtag #radartv

Meest besproken forumtopic:

Kan een zorgverzekering bepalen of je met ov reist?

‘Kan een zorgverzekering bepalen / verplichten of jij met openbaar vervoer of eigen vervoer reist?’, vraagt ‘Demilove’ zich af op het Radar Forum. Alleen openbaar vervoer blijkt vergoed te worden. De zorgverzekeraar vraagt vervolgens om een brief met waarom er niet met openbaar vervoer kan worden gereisd, en een verklaring van een arts. Demilove vraagt zich af: 'Kan dit zomaar?'

Ook interessant