Radar weekoverzicht: van phishing-waarschuwing tot spontaan ontplofte iPhone

Radar weekoverzicht: van phishing-waarschuwing tot spontaan ontplofte iPhone

Wat speelde er deze week in consumentenland? We zetten de 5 meest spraakmakende gebeurtenissen op Radartv.nl voor je op een rij.

1. Best gelezen: Pas op voor deze 3 soorten phishing

Veel mensen bekeken deze waarschuwing, waarin we - na een update - inmiddels 4 verschillende vormen van internetfraude bespreken. Bekijk de voorbeelden.

2. Best bekeken item: Nuon Blijven Loont

Worden vaste klanten van Nuon eindelijk beloond met kortingen? Nuon wekt wel deze indruk. Toch ontvangen we veel klachten over de Blijven Loont-actie: veel trouwe klanten komen hier helemaal niet voor in aanmerking. Het hoofd consumentenzaken van Nuon reageert in de studio op deze klachten.

3. Best bezochte onderdeel: Loden Leeuw

In de uitzending van deze week maakten we de winnaars van de Loden Leeuw 2014 bekend. Veel mensen bekeken vervolgens de volledige top 5. Je vindt zowel het overzicht van de meest irritante commercials, als dat van de vervelendste BN’ers in reclames online.

4. Meeste discussie op Facebook: Maximumsnelheid op fietspad

De phishing-waarschuwing uit het eerste punt van dit overzicht deed ook op Facebook veel stof opwaaien. Daarnaast werd er uitgebreid gediscussieerd over het idee om een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur in te voeren op het fietspad.

De meest gelike’te reactie komt van Olaf Kroezen: ‘Regels regels regels.... Wat een gezeur de laatste tijd... laten ze eens meer gaan opletten op het gedrag van de gemiddelde fietser, en keihard bekeuren.. ze hebben alle vrijheid! Met 5 man naast elkaar, appen/telefoon gebruiken, losse handen, geen licht, en zo kan ik nog wel even doorgaan... maar daar wordt niks aan gedaan... in plaats daarvan wil men de snorscooter op de rijbaan hebben, of een maximum snelheid op het fietspad.. laat me niet lachen!’

Bekijk de discussie.

5. Meest besproken forumtopic: ontplofte iphone

'Op oudjaarsdag, in de middag, ontplofte mijn iPhone spontaan op de keukentafel. Zonder dat hij op de oplader was aangesloten, compleet uit het niets.' Dit schrijft Brian.K op het Radar Forum. Kennen meer mensen dit probleem?

Foto: Forumgebruiker Brian.K

Ook interessant