RAI Amsterdam gaat binnenkort weer vakbeurzen organiseren

RAI Amsterdam gaat binnenkort weer vakbeurzen organiseren

De RAI Amsterdam heropent op korte termijn de deuren en zegt klaar te zijn voor vakbeurzen waarbij bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. De RAI organiseert komende zomer proefevenementen waarvoor bezoekers zich vooraf dienen te registreren, zodat de beursorganisatie weet hoeveel mensen er komen.

In het protocol van de beurs- en congresorganisatie staat dat de RAI zelf bepaalt hoe de inrichting van beurzen, congressen en events eruitziet. 'Dat maakt ons volledig flexibel bij het reguleren van bezoekersstromen. Denk aan speciale routes en eenrichtingsverkeer', zegt topman Paul Riemens.

Programma vakbeurzen

De proefevenementen gaan vooraf aan de internationale evenementen die in september op de agenda staan. Publieksevenementen staan er niet bij. Zo staat in september technologiebeurs IBC gepland, goed voor een economische impuls van tachtig miljoen euro voor de stad Amsterdam. 'In oktober staat de UEG Week, een internationaal congres rondom maag-darm- en leverziekten, op het programma. De vakbeurzen zijn van grote waarde voor de stad', zegt Riemens. 'Elke euro die in de RAI wordt besteed, leidt tot een uitgave van zo'n zeven euro in Amsterdam. Denk hierbij aan hotelovernachtingen en bestedingen in horeca, musea en detailhandel. Kortom: onze events zijn goed voor omzet en voor werkgelegenheid.'

'RAI kan zeker open'

In november volgt vastgoedbeurs Provada. De RAI beschikt over 110.000 vierkante meter. 'Als tuincentra, warenhuizen, woonwinkels zoals IKEA en bouwmarkten open zijn, dan kunnen wij zeker ook', zegt Riemens.

Bron: ANP

Ook interessant