Radar

toggle menu

Reactie Avero Achmea (Achtergrond)

Hier kunt u de reactie van Avero Achmea lezen

"Graag informeren wij u over de achtergrond van de premieaanpassing door Avéro Achmea betreffende de aanvullende zorgverzekering (Excellent). De premiestelling voor de nieuwe Basisverzekering en aanvullende pakketten 2006 zijn in 2005 bepaald aan de hand van cijfers uit de bestaande particuliere ziektekostenverzekeringsportefeuille (destijds 225.000 verzekerden) van Avéro Achmea en de verwachte schadelastontwikkeling. Deze premiestelling van de AV pakketten, vooral het Excellentpakket was scherp, en uiteraard niet verliesmakend bedoeld.

Avéro Achmea heeft niet kunnen voorzien dat door de stelselwijziging een zo grote groep consumenten voor de zorgverzekering van Avéro Achmea zou kiezen. De portefeuille is in minder dan twee jaar tijd gegroeid van 225.000 verzekerden naar ruim 600.000 verzekerden.

Gebleken is dat het consumptiepatroon van deze nieuwe groep verzekerden aanmerkelijk ´berekender´ en zwaarder was dan verwacht. Relatief veel verzekerden kozen bewust voor het meest uitgebreide Excellentpakket, om direct tot volle consumptie op met name de onderdelen ´Brillen(glazen), Fysiotherapie, Orthodontie en Alternatieve geneeswijzen´ over te gaan. 

De voorbeelden van meerdere brillen per jaar (zonder wijziging van dioptrieën of andere medische noodzaak), sportfitness, fysiotherapie meermaals per week, allerlei ´kleur of artistieke´ alternatieve therapieën zijn ontelbaar. Ook de groei van op orthodontie bij volwassenen om louter esthetische redenen kan genoemd worden.

Doordat pas in 2007 het volledige beeld van de schadeontwikkeling 2006 is gebleken en de prognose van 2007 gesteld kon worden is de aanpassing naar een meer toereikend niveau van premie zwaarder uitgevallen dan beoogd. Verwacht was dat een meer gemengde populatie verzekerden was binnengestroomd waarvan de schade zich dan ook gemiddeld zou uitregelen. Dan had de relatief scherpe premiestelling gehandhaafd kunnen blijven.

De premieaanpassing mag hoog lijken, Avéro Achmea's Excellent AV kan beslist niet duur genoemd worden. Ook hier is ´alle waarde naar zijn geld´ van toepassing.

Wij willen er op wijzen dat het uitgebreide Excellentpakket nog steeds een zeer prijsgunstige propositie in de markt is. Zelfs als men de basisverzekeringspremie (restitutie) erbij betrekt blijkt uit onderstaande 2008 individuele prijsvergelijking (exclusief ongewijzigde collectieve kortingen) van top AV's dat ons aanbod nog steeds zeer competitief is. Daarbij heeft de klant bij Avéro Achmea ook de mogelijkheid net iets minder uitgebreide pakketten als Royaal, die aanmerkelijk lager verhoogd en geprijsd zijn, te kiezen."

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant