toggle menu

Rechter beslist: Radar mag vanavond uitzenden over Stichting Loterijverlies

Rechter beslist: Radar mag vanavond uitzenden over Stichting Loterijverlies

Radar (AVROTROS) mag vanavond in de uitzending berichten over Stichting Loterijverlies. De rechter heeft dat zojuist besloten naar aanleiding van het kort geding dat de stichting aanspande. Alle vorderingen ingebracht door Loterijverlies werden door de rechter afgewezen.

Stichting Loterijverlies poogde met het kort geding te voorkomen dat Radar aandacht ging besteden aan Loterijverlies. Het afgelopen weekend plaatste Stichting Loterijverlies op verscheidene plekken advertenties met waarschuwingen voor ‘Tros Radar’.

Radar gaat vanavond in de uitzending (20:30 uur, NPO 1) in op de vraag hoe zinvol het is om aan te sluiten bij Stichting Loterijverlies. De stichting wil een geldelijke schadevergoeding eisen voor het feit dat De Staatsloterij ook niet-verkochte loten aan de trekking liet meedoen.

'Voldoende hoor en wederhoor'

Op www.rechtspraak.nl, de officiële website van de rechtbank, is te lezen dat de rechter heeft vastgesteld dat van laster geen sprake is, dat er voldoende hoor en wederhoor door AVROTROS is toegepast en dat de vrees van Loterijverlies om negatief te worden weggezet, niet aannemelijk is geworden. Zodoende oordeelde de rechter dat de persvrijheid in dit kort geding zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de stichting.

Meer over de uitzending

Antoinette was te gast bij Radio Een Vandaag, luister het fragment

Bekijk de promo:

Ook interessant